Profesionální výživový poradce a kouč
Certifikovaný kurz s možností doplnění
Zkoušky profesní kvalifikace s akreditací MŠMT
Kurz nabitý teoretickými i praktickými informacemi. Interaktivní formát výuky, který vám pomůže rychle a snadno učební látku pochopit a převést ji jednoduše do praktických dovedností. Z hlediska množsví informací, praktických ukázek je kurzem číslo jedna na českém trhu.
ZÁKLADY NUTRIČNÍHO PORADENSTVÍ
Anatomie a fyziologie lidského těla
Vysvětlíme vám, jak tělo funguje. Jakým způsobem se využívají živiny a jaké faktory na to mohou mít vliv.
Metabolismus a energetická bilance
Zbouráme řadu předsudků a mýtů, které se váží k metabolismu a putují napříč internetem.
Naučíme se, jak správně o metabolismu přemýšlet a jak, v kontextu nejnovějších vědeckých studií, správně nastavit hodnoty energetické bilance pro konkrétního klienta.
Skupiny potravin, základní živiny a vše co o nich musíte vědět
K tomu, abyste mohli pro své klienty správně sestavovat stravovací plán včetně konkrétního jídelníčku, musíte porozumět jednotlivým skupinám základních živin a jak spolu interagují, vzájemně se doplňují a podporují. Neopomeneme prozkoumat ani vitaminy a stopové prvky.
Značení potravin
K tomu, abyste mohli své klienty správně vést a učit je novým dovednostem, musíte mít pokročilou znalost ve značení potravin. Naučíme vás vše, čeho byste si vy a vaši klienti měli na štítcích potravin všímat, abyste je dokázali rozlišovat na užitečné a neužitečné pro váš cíl a záměr.
Doplňky stravy
Na základě informací, které již budete mít k dispozici, se sami rozhodnete, zda je užitečné doplňky do stravy zařazovat, jak je vybírat a kdy s nimi pracovat.
Řekneme si i něco o jejich kombinacích a nezapomeneme ani na příslušnou legislativu.
Specifika výživy určitých skupin
Mimo většinovou populaci se budeme zaměřovat i na specifika některých skupin jako jsou sportovci, těhotné a kojící ženy, transgender, děti, pracující na směny, apod.
Civilizační choroby. Jak s nimi v přípravě jídelníčku pracovat
Celiakie, laktózová intolerance, atopický ekzém, apod. jsou civilizační choroby, se kterými se dnes lidská populace potýká. Seznámíme se s tím, jak lze správnou skladbou stravy preventivně snižovat rizika jejich propuknutí a jak je lze efektivně ovlivňovat a ve stravě zohledňovat, pokud již propukly.
ZÁKLADY NUTRIČNÍHO PORADENSTVÍ
Vstupní analýza a pohovor s klientem
Naučíme vás porozumět výsledkům bioimpendančních vah a jak správně výsledky interpretovat.
Podíváme se na to, jak vést úvodní rozhovor, abyste dokázali správně vyhodnotit veškeré vstupující faktory jako jsou zdravotní a tělesné predispozice a připravenost klienta na změnu, které budou následně vstupovat do toho, jak budete klienta vést a koučovat, abyste udrželi jeho motivaci a dosáhli tak stanovených cílů.
Sestavení výživového a suplementačního plánu
Řekneme si, jak by měl být profesionálně navržený komplexní výživový plán a jaké by měl mít součásti.
Společně, krok za krokem, výživový plán sestavíme. Vysvětlíme si, jakých chyb se především vyvarovat a naučíme se, jak budete moci tuto základní kostru modifikovat pro různé klienty, kteří mají různé vstupní predispozice, různé cíle a odlišné přístupy k vašemu vedení.
Budete si moci vyzkoušet, jak nastavit plán včetně suplementace klientovi, který k vám přijde bez výsledků nebo s výsledky základního biochemické rozboru.
VEDENÍ A KOUČINK KLIENTA
K tomu, abyste mohli efektivně pracovat s klientem, potřebujete ovládnout celou řadu dovedností.
Naučíme vás osvědčené, ale i méně známé postupy koučování a udržení motivace klientů. Ukážeme vám, jaké nástroje a procesy můžete v praxi používat, kde se můžete inspirovat a podělíme se s vámi samozřejmě o celou řadu praktických tipů a rad.
VEDENÍ VLASTNÍ PRAXE NEBO PORADNY
Podělíme se s vámi o praktické rady, jak svou praxi z pohledu jejího chodu nastavit, jaké nástroje a procesy se nám osvědčili a co byste neměli ve své praxi podceňovat nebo přeceňovat.
NA ZÁVĚR ZKOUŠKY ZÍSKÁTE
Certifikát o úspěšném zakončení kurzu
Kurz je zakončen testem, kterým ověříme vaše teoretické a praktické znalosti a dovednosti. Každý, kdo prokáže náležité znalosti, získá certifikát o zakončení kurzu Profesionálního výživového poradce a kouče.
Osvědčení o získání profesní kvalifikace
Úspěšné zakončení zkouškou z profesní kvalifikace vás posouvá mezi přední příčky nutričních poradců. Zkouška je na úrovni státní zkoušky. Získáváte tak nejvyšší možné vzdělání pro výživové poradce.
Dárek pro účastníky kurzu
Každý účastník bude mít možnost po dobu dalších 14 dní konzultovat s některým z našich lektorů své jídelníčky.
UČTE SE A SDÍLEJTE ZNALOSTI V TÝMU
Připojte se do komunity našich nutričních poradců a zapálených nutričních praktiků. Čerpejte, sdílejte své znalosti, dovednosti a postřehy. Rádi vás uvítáme.
Kurzem Vás budou provázet
Řekli o našem kurzu
DALŠÍ KURZY, KTERÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT
Rovnice je na první pohled jednoduchá. Jeden gram tuku = 9 kcal. Jedne gram sacharidů = 4 kcal. Ale je to opravdu jen prostá matematika nebo je to mnohem složitější? Co říkají nejnovější vědecké studie? Jaká strategie je při hubnutí účinná? Nízkosacharidová nebo nízkotučná? Jak dopadlo srovnání těchto dvou přístupů?
Udržování optimální hladiny vitaminu D je klíčové pro různé aspekty zdraví. Některé studie naznačují, že odpovídající hladiny vitaminu D mohou dokonce pomoci zabránit nežádoucímu přibírání na váze nebo u mužů s nedotatečnou tvorbou testosteronu. Stojí za nedostatkem tohoto důležitého vitamínu D v létě opalovací krémy? Kdo, kdy, jak a proč by měl sáhnout po suplementaci.
BUĎTE NEUSTÁLE V OBRAZE
Vyžádejte si informace
Potřebujete nějakou doplňující informaci? Vyžádejte si jí už dnes. Kurzy se rychle plní.