OBSAH KURZU
Výskyt potravinových alergií a intolerancí v populaci stoupá. Fakt doložený lékařskými studiemi. Nejvyšší výskyt se ovšem objevuje nyní u batolat a dětí předškolního věku. Klíčová je včasná reakce, a proto i dostatečné porozumění této problematice na straně výživového poradce.
- Vymezení pojmů alergie vs. potravinové intolerance
- Příznaky, imunologická odpověď organismu, diagnostika, rozdělení potravinových alergií dle věku, výskyt v populaci
- Alergie na bílkovinu kravského mléka, laktózová intolerance, celiakie a další časté i méně obvyklé potravinové alergie
- Potravinové alergeny a jejich značení
- Jak u dítěte poznat, že trpí alergií a jaké jsou možné postupy vedení těchto dětských klientů
UČTE SE A SDÍLEJTE ZNALOSTI V TÝMU
Připojte se do komunity našich nutričních poradců a zapálených nutričních praktiků.
Čerpejte, sdílejte své znalosti, dovednosti a postřehy. Rádi vás uvítáme.