OBSAH KURZU
- Základní nutriční charakteristiky jednotlivých skupin mléčných výrobků a jejich význam ve výživě.
- Jak často konzumovat mléčné výrobky? Je vhodné je konzumovat denně? Nebo existují nějaká pravidla nebo výjimky. Co říkají nejnovější vědecké studie.
- Významné složky mléčných výrobků jako je laktóza, vápník, bakterie mléčného kvašení a další a jejich specifika při konzumaci a trávení
- Laktózová intolerance vs. alergie na mléčnou bílkovinu. Jak zjistit, co klienta trápí, rozdílnosti mezi jednotlivými produkty a co klientovi doporučit a v jakém množství.
- Káva s mlékem nebo bez? Je káva s mlékem vhodná kombinace? A proč? Co se děje v těchto případech s kofeinem? Jak na to reaguje náš trávicí systém? Hraje nejakou roli i hodina konzumace tohoto nápoje?
- Mléko a zahleňování okem vědy i tradičních přístupů.
- Mléčné výrobky při nemoci, ano či ne?
- Rezidua a antibiotika v mléčných výrobcích: Je důvod se bát?
- Škrob v jogurtech: Kde ho určitě nenajdeme a kde se vyplatí číst složení?
- Privátní značky obchodních řetězců: Jak jsou na tom s kvalitou? Je nízká cena vykoupena horším složením? Nebo je to dnes jinak?
- BIO mléčné výrobky: Vyplatí se je kupovat? V čem se liší od konvenčních, tedy ne bio výrobků.
- Mléčné výrobky vs. rostlinné alternativy: Kde jsou největší rozdíly?
UČTE SE A SDÍLEJTE ZNALOSTI V TÝMU
Připojte se do komunity našich nutričních poradců a zapálených nutričních praktiků.
Čerpejte, sdílejte své znalosti, dovednosti a postřehy. Rádi vás uvítáme.