Mléčné výrobky. Mýty a omyly

ACF Type: select

Online

Základní nutriční charakteristiky jednotlivých skupin mléčných výrobků a jejich význam ve výživě. Jak často konzumovat mléčné výrobky? Je vhodné je konzumovat denně? Nebo existují nějaká pravidla nebo výjimky. Co říkají nejnovější vědecké studie.

Termín

20. 3. 2023 od 18:00 hod.
}

Délka trvání

2 hodiny
A

Intenzita kurzu

1-2 denní

Typ výuky

Webinář
l

Forma výuky

Online
i

Zařazení

Pro nutriční poradce

Potřebná úroveň znalostí

ACF Type: select

Začátečník

ACF Type: select

Začátečník

Po zakončení získáte

Certifikace
Cena včetně DPH
650 Kč
Q

OBJEDNÁVKA KURZU

Kontaktní osoba:
Jana Kulatá
Tel.: + 420 734 182 678
jana@nutricniinstitut.cz

OBSAH KURZU

  • Základní nutriční charakteristiky jednotlivých skupin mléčných výrobků a jejich význam ve výživě.
  • Jak často konzumovat mléčné výrobky? Je vhodné je konzumovat denně? Nebo existují nějaká pravidla nebo výjimky. Co říkají nejnovější vědecké studie.
  • Významné složky mléčných výrobků jako je laktóza, vápník, bakterie mléčného kvašení a další a jejich specifika při konzumaci a trávení
  • Laktózová intolerance vs. alergie na mléčnou bílkovinu. Jak zjistit, co klienta trápí, rozdílnosti mezi jednotlivými produkty a co klientovi doporučit a v jakém množství.
  • Káva s mlékem nebo bez? Je káva s mlékem vhodná kombinace? A proč? Co se děje v těchto případech s kofeinem? Jak na to reaguje náš trávicí systém? Hraje nejakou roli i hodina konzumace tohoto nápoje?
  • Mléko a zahleňování okem vědy i tradičních přístupů.
  • Mléčné výrobky při nemoci, ano či ne?
  • Rezidua a antibiotika v mléčných výrobcích: Je důvod se bát?
  • Škrob v jogurtech: Kde ho určitě nenajdeme a kde se vyplatí číst složení?
  • Privátní značky obchodních řetězců: Jak jsou na tom s kvalitou? Je nízká cena vykoupena horším složením? Nebo je to dnes jinak?
  • BIO mléčné výrobky: Vyplatí se je kupovat? V čem se liší od konvenčních, tedy ne bio výrobků.
  • Mléčné výrobky vs. rostlinné alternativy: Kde jsou největší rozdíly?

UČTE SE A SDÍLEJTE ZNALOSTI V TÝMU

Připojte se do komunity našich nutričních poradců a zapálených  nutričních praktiků.
Čerpejte, sdílejte  své znalosti, dovednosti a postřehy. Rádi vás uvítáme.

LEKTOR KURZU

ACF Type: post_object

Ing. Klára Řehořková

Lektor a nutriční kouč.

ACF Type: textarea

Klára je absolventkou magisterské studia na České zemědělské univerzitě v Praze, oboru Výživa a potraviny. Ve své praxi se dnes věnuje vzdělávání výživových poradců, přípravám výživových plánů, odborných materiálů, vývoji diagnostických metod pro screening klientů a na vývoji doplňků stravy.

Další  kurzy, které by vás mohly zajímat

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => kurzy ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 3 [post__not_in] => Array ( [0] => [1] => 4104 ) [tax_query] => Array ( [relation] => AND ) [paged] => 1 [meta_key] => datum_konani [orderby] => meta_value_num ID [order] => ASC [meta_query] => Array ( [relation] => AND [0] => Array ( [key] => datum_konani [compare] => >= [value] => 2023-06-04 [type] => DATE ) ) )
Načíst další
0.205947160721 seconds

JAK SE STÁT ÚSPĚŠNÝM NUTRIČNÍM PORADCEM

E-BOOK

Zadáním emailu souhlasíte se zasíláním aktualit a novinek.

Řekli o našich kurzech

Tento kurz změnil můj osobní postoj k výživě jako takové.

Byli jsme po celou dobu od lektorů a koučů doslova zavaleni informacemi. Odborné termíny, data, grafy byly vyloženy pomocí logiky a spojovány rovnou s běžnou praxí běžného života.  Lektoři jsou bezpochyby profesionálové a nabízejí možnost i individuálních konzultací, což beru jako veliké plus. 

Velké plus je, že je možné kurz zakončit státní zkouškou  Zkoušky jsou však důsledně a zodpovědně hodnoceny, rozhodně tento kurz není pro „lajdáky“! Díky Bohu!!! Přeci jen jedná se o zdraví lidí!!

Vřele doporučuji všem, kteří se rozhodnou jít profesionální cestou stát se úspěšnými výživáři!“ 



Tereza Vlasáková
12.3.2022
Akreditovaný kurz výživového poradce

Pokud se chcete zaměřit na kariéru v oblasti výživy, musíte získat znalosti ze spolehlivých zdrojů.

Kurz, se kterým bych si mohl splnit sem a stát se výživovým poradcem, jsem dlouho vybíral.
Hledal jsem nějaký, který by vedli zkušení praktici a jejich předávané znalosti by byly založeny na současných vědeckých poznatcích o výživě. Považuji to za důležité v době, kdy na internetu a v médiích kolují a rychle šíří nepravdivé informace o výživě a zejména pak o dietách.

Určitě bych tento kurz doporučil všem lidem, kteří se zajímají o výživu, chtějí pracovat s klienty a skrze svou práci jim chtějí zlepšovat kvalitu života.“

Marko Mitrović
12.3.2022
Akreditovaný kurz výživového poradce

S čistým svědomím mohu akreditovaný kurz pro výživové poradce 100% doporučit každému, kdo se chce stejně jako já, dobře orientoval ve výživě.

Dozvěděl jsem se vše co jsem potřeboval o fungování těla, jak se orientovat v potravinách a jak sestavit správně vyvážený jídelníček.

Lektoři měli veškerá svá tvrzení podložena lékařskými a vědeckými studiemi. Úzce kooperují s českými lékaři. Překvapilo mě tak kolik  mýtů o výživě na internetu koluje.
Těším se na další semináře, kterých se v budoucnu rád zúčastním.

Jakub Wurdák
14.6.2022
Akreditovaný kurz pro výživu

Díky přátelské atmosféře, kvalitním studijním materiálům a pod vedením profíků v oboru, jsem kurz Poradce pro výživu zakončila úspěčně.

Mohu jen doporučit 🤓😊“

Simona Franzová
14.6.2022
Poradce pro výživu

Skvělý kurz. Perfektní tým lektorů s obrovským rozsahem znalostí.
Proti jiným kurzům, které jsem kdy absolvovala, po celou dobu ojedinělý individuální přístup.

Lektoři nemají problém přidat dobu navíc, když něčemu nerozumíte nebo něco nepochopíte.

Nemůžu jinak než doporučit.

Už teď se těším na jejich další semináře.“

Jana Jedličková
12.3.2022
Akreditovaný kurz výživového poradce