OBSAH KURZU
Efektivně propojíme jídelníček a trénink vašich klientů, tak, aby vaši klienti dosahovali svých cílů co nejefektivněji
Vymezení specifik a potřeb klientů s obezitou
- Co je nadváha a co už obezita a proč je důležité tyto dva pojmy rozlišovat
- Jaká jsou specifika práce s klienty s obezitou v oblasti sestavování jejich nutričního plánu
- Diabetes, hypertenze a další zvýšená zdravotní rizika spojená s obezitou, jak ovlivňují nastavení jídelníčku
- Jaký by měl optimální poměr živin u této specifické skupiny klientů?
Specifika jídelníčků klientů s obezitou
- Jaké jsou rozdíly v jídelníčku při rozličných cílech. Nabírání svalového hmoty nebo redukce váhy.
- Lze to spojit nebo je třeba si v nějaké fázi vybrat
- Jak správně nastavit u této skupiny klientů energetický příjem, aby jídelníček přispěl k dosahování svého cíle?
- Různorodé výživové styly a přístupy k účinné a zejména trvalé redukci obezity
Doplňky stravy, pitný režim a proteiny u klientů s obezitou, kteří se rozhodli pro fitness
- Jaké doplňky stravy a proteiny mají pro tuto skupiny smysl (BCCA, spalovače, proteinové nápoje apod.)
- Předtréninková a potréninková strava a pitný režim u této specifické skupiny lidi
- Jak správně dávkovat pohybovou aktivitu a trénink v posilovně a mimo ni
Praktická část, koučink a motivace klientů s obezitou
- Komunikace s klientem. Rozdíl mezi komunikací s běžným klientem fitness a klientem s obezitou
- Jak správně klienta vést, abyste mu pomohli, ale nefrustrovali a neodradili
- Jaké máte možnosti a nástroje k jejich vedení a udržení takového klienta v motivaci
UČTE SE A SDÍLEJTE ZNALOSTI V TÝMU
Připojte se do komunity našich nutričních poradců a zapálených nutričních praktiků.
Čerpejte, sdílejte své znalosti, dovednosti a postřehy. Rádi vás uvítáme.