OBSAH KURZU
O bílkovinách obecně
Co jsou to bílkoviny. A je rozdíl mezi bílkovinou a proteinem?
Význam bílkovin pro tělo. Jeho funkce a úloha v těle.
Druhy a kvalita bílkovin
Druhy bílkovin a jak správně na jejich příjem.
Potraviny s vysokým obsahem bílkovin a hodnocení dle jejich kvality – živočišné i rostlinné, klasické i netradiční; co lidé považují za zdroj bílkovin a jestli je to tak; obsah bílkovin v potravinách (ani maso není jen čistá bílkovina).
Fyziologie. Jak jsou bílkoviny zpracovávány a přeměňovány v našem těle a kolik bychom jich měli přijímat
Porozumění tomu, co se děje v těle vám dá odpověď na to jak můžete prostřednictvím této živiny hubnout nebo naopak nabírat hmotu. Ovšem – vše má svá pravidla.
Jak naše tělo bílkoviny tráví a zpracovává.
Bílkoviny jako prostředek redukce hmotnosti nebo nabírání svalové hmoty
Kolik bílkovin naše tělo zvládne najednou. Existují nějaká rizika a omezení, abychom si neublížili?
Nedostatek nebo naopak nadbytek bílkovin. Co to s naším tělem udělá, jaký to má vliv nejen na tělesný tuk nebo svalovou hmotu, ale i na únavu, špatné hojení, imunitu, zátěž některých orgánů.
Kolik bychom tedy měli sníst bílkovin. Kolik je málo a kolik už moc.
V čem se dělají při výpočtu nejčastější chyby.
Skladba a příjem bílkovin během dne s ohledem na cíl, zdravotní stav a životní styl.
DÁREK PRO VÁS
Doporučené denní minimum a maximum. Jak zjistím, jaký mám mít právě já optimální příjem. Jednoduchá výpočtová rovnice.
UČTE SE A SDÍLEJTE ZNALOSTI V TÝMU
Připojte se do komunity našich nutričních poradců a zapálených nutričních praktiků.
Čerpejte, sdílejte své znalosti, dovednosti a postřehy. Rádi vás uvítáme.