Ať se zeptáte kteréhokoli trenéra, tak vám řekne, že břišní svaly se vyrábí v kuchyni, ne v posilovně. Je to proto, že výživa je obrovským faktorem pro úspěch v dosahování cílů, ať jde o hubnutí, nárůst objemu hmoty, vytrvalosti nebo síly.
Nejmodernější výživové trendy právě využívají nejnovější vědecké poznatky z fyziologie těla. Menší dřina, rychlejší možnosti dosahování konkrétního cíle. Nejen o tom bude náš celý kurz.
PRO KOHO JE KURZ URČEN
Tento kurz je primárně určen všem profesionálním osobním a fitness trenérům, kteří se chtějí na existujícím trhu odlišit, zlepšit svou konkurenceschopnost, ale především chtějí svým klientům pomáhat dostat se do kondice.
Chápou, že propojení fyzické aktivity se správně zvolenou a rozplánovanou stravou je tím, co může klientům zlepšit jejich fyzické i duševní zdraví a dosahovat trvalých výsledků.
Existují různé strategie v závislosti na typu klienta, jeho pohlaví, věku, cvičeních cílech, apod.
Kurzu se samozřejmě mohou účastnit i sportovní nadšenci, kteří chtějí vědět víc o tom, jak správně nastavit a naplánovat stravu při tréninkové aktivitě.
JAK KURZ PROBÍHÁ
Kurzu je členěn do 3 základních oblastí s několika samostatnými výukovými moduly. Probíhá interaktivně v kombinované formě, tedy z části v prezenční a z části v online formě. Přesný harmonogram tohoto kurzu můžete stáhnout zde.
Výuku je vedena zkušenými profesionály s bohatou vlastní praxí. Výuka je tak bohatá na ukázky a řešení konkrétních příkladů.
Po skončení kurzu vás čekají závěrečné zkoušky, na základě nichž získáte certifikát o absolvování kurzu. Pro profesionální dráhu Nutričního poradce vám doporučujeme složit Zkoušku profesní kvalifikace, která je akreditována Ministerstvem zdravotnictví.
Tuto zkoušku budete skládat i v případě, že jste si požádali o dotaci z Úřadu práce na rekvalifikační kurz.
CO SE V KURZU NAUČÍTE
- Modul 1 Základy lidské výživy. Současné výživové koncepty a trendy ve sportu. Výživové výstřelky, mýty a překonané strategie.
- Modul 2 Anatomie a fyziologie lidského těla.
Detailně si vysvětlíme, jaké procesy v těle v souvislosti se sportem a výživou probíhají. Jaké faktory do procesu vstupují a co je ovlivňuje. - Modul 3 Metabolismus a energetická bilance.
Projdeme jednotlivé typy metabolismu a nahlédneme na ně z pohledu fyziologie v kontextu různých typů klientů a jejich sportovních cílů. Naučíme se správně spočítat energetickou bilanci v kontextu budoucího vývoje. - Modul 4 Základní živiny a hlavní složky potravin.
Přínos jednotlivých živin a především jejich vzájemná interakce. Příklady z praxe pro silové, vytrvalostní a výbušné sporty.
- Modul 5 Typologie klienta.
Nejdůležitější metodiky a kritéria pro moderní typologii klientů, která vám pomůže pro zkvalitnění stanovování postupných kroků a cílů. - Modul 6 Předtréninková a potréninková strava, správné sestavení plánu a jídelníčku na míru.
Praktický modul. Na řadě praktických ukázek si postupně osvojíme, jak sestavit výživový plán pro jednotlivé typy klientů s odlišnými cíli a v různých sportech. - Modul 7 Jídlo, zranění a regenerace.
Modul s lékařem. Jak lze ovlivnit rychlejší regeneraci nebo poúrazové stavy. Nebo geny jsou geny a nedá se s tím nic dělat? - Modul 8 Doplňky stravy a suplementace ve sportu.
Kdy dává smysl uvažovat o suplementaci a u jakých klientů. Seznámíme se také se způsobem, jak můžete navrhnout ideální suplementační plán.
PO DOKONČENÍ KURZU BUDETE SCHOPNI …
- Vysvětlit základní principy fungování lidského těla
- Sestavit individuální výživový plán klientovi
- Kvalifikovaně vést klienta krok za krokem na jeho cestě
- Sestavit ideální výživový plán na míru
- Dávat správná doporučení na předréninkovou a potréninkovou stravu podle typu klienta, sportovního zaměření a míry zátěže
- Získáte možnost pro vstup do Kurzu určeného pro Nutriční kouče