Studujte odkudkoliv a využívejte svůj čas efektivně. Rozdělte si výuku dle vlastních možností.
Kurz svým obsahem odpovídá akreditovanému kurzu Nutriční poradce, který pořádáme i v kombinované formě.
Pro koho je kurz určen
Kurz je určen především pro ty, kdo uvažují o dráze profesionálního nutričního poradce. Po absolvování kurzu získáte certifikaci a po složení Zkoušky profesní kvalifikace Akreditaci pro výkon tohoto povolání.
Kurzu se mohou účastnit i úplní začátečníci a laici, kteří chtějí více porozumět této oblasti pro své osobní potřeby.
Kurz má také status rekvalifikačního kurzu, na který je možné získat podporu od Úřadu práce.
Jak kurz probíhá
Kurz probíhá 12, po sobě jdoucích týdnů a je členěn do několika modulů.
Každý týden se sejdeme v dopoledních hodinách a budeme krok za krokem vaše znalosti posouvat kupředu.
Z každého modulu je pořizován záznam, který je uložen na cloud a k němuž ihned po dané výuce obdržíte přístup. Pro zdárnou přípravu doporučujeme připojit se alespoň k 75% online výuky. Budete mít možnost ptát se a upřesňovat si přímo v daném modulu, co vás zajímá.
Každý z účastníků je také připojen do příslušné studijní skupiny na Facebooku, kde budete mít možnost nad rámec výuky s lektery diskutovat a ptát se jich na oblasti, kterým nerozumíte nebo si nejste jisti, že jste je pochopili správně.
Výuka je vedena zkušenými profesionály s bohatou vlastní praxí. Výuka je tak bohatá na ukázky a řešení konkrétních příkladů.
Po skončení kurzu získáte certifikát o absolvování kurzu. Pro profesionální dráhu Nutričního poradce vám doporučujeme složit o Zkoušku profesní kvalifikace, která je autorizována Ministerstvem zdravotnictví.
Na tento kurzu bohužel není možné uplatnit žádosti o úhradu na Úřadu práce pro rekvalifikační kurz. Pokud máte zájem o tuto formu, využijte našeho kurzu vedeného v prezenční, resp. kombinované formě.
Co se v kurzu naučíte
- Modul 1 Anatomie a fyziologie lidského těla.
Vysvětlíme vám, jak tělo funguje. Jakým způsobem se využívají živiny a jaké faktory na to mohou mít vliv. - Modul 2 Metabolismus a energetická bilance
Zbouráme řadu předsudků a mýtů, které se váží k metabolismu a putují napříč internetem. Naučíme se, jak správně o metabolismu přemýšlet a jak, v kontextu nejnovějších vědeckých studií, správně nastavit hodnoty energetické bilance pro konkrétního klienta. - Modul 3 Skupiny potravin, základní živiny a vše co o nich musíte vědět
K tomu, abyste mohli pro své klienty správně sestavovat stravovací plán včetně konkrétního jídelníčku, musíte porozumět jednotlivým skupinám základních živin a jak spolu interagují, vzájemně se doplňují a podporují. Neopomeneme prozkoumat ani vitaminy a stopové prvky. - Modul 4 Značení potravin.
K tomu, abyste mohli své klienty správně vést a učit je novým dovednostem, musíte mít pokročilou znalost ve značení potravin. Naučíme vás vše, čeho byste si vy a vaši klienti měli na štítcích potravin všímat, abyste je dokázali rozlišovat na užitečné a neužitečné pro váš cíl a záměr.
- Modul 5 Doplňky stravy
Na základě informací, které již budete mít k dispozici, se sami rozhodnete, zda je užitečné doplňky do stravy zařazovat, jak je vybírat a kdy s nimi pracovat.požadovaných výsledků. Řekneme si i něco o jejich kombinacích a nezapomeneme ani na příslušnou legislativu. - Modul 6 Specifika výživy určitých skupinu
Mimo většinovou populaci se budeme zaměřovat i na specifika některých skupin jako jsou sportovci, těhotné a kojící ženy, transgender, děti, pracující na směny, apod. - Modul 7 Civilizační choroby. Jak s nimi v přípravě jídelníčku pracovat
Celiakie, laktózová intolerance, atopický ekzém, apod. jsou civilizační choroby, se kterými se dnes lidská populace potýká. Seznámíme se s tím, jak lze správnou skladbou stravy preventivně snižovat rizika jejich propuknutí a jak je lze efektivně ovlivňovat a ve stravě zohledňovat, pokud již propukly.
Základy nutričního poradenství a práce s klientem
- Vstupní pohovor s klientem
- Naučíme vás porozumět výsledkům bioimpendančních vah a jak správně výsledky interpretovat.
- Podíváme se na to, jak vést úvodní rozhovor, abyste dokázali správně vyhodnotit veškeré vstupující faktory jako jsou zdravotní a tělesné predispozice a připravenost klienta na změnu, které budou následně vstupovat do toho, jak budete klienta vést a koučovat, abyste udrželi jeho motivaci a dosáhli tak stanovených cílů.
- Sestavení výživového a suplementačního plánu
Řekneme si, jak by měl být profesionálně navržený komplexní výživový plán a jaké by měl mít součásti.
Společně, krok za krokem, výživový plán sestavíme. Vysvětlíme si, jakých chyb se především vyvarovat a naučíme se, jak budete moci tuto základní kostru modifikovat pro různé klienty, kteří mají různé vstupní predispozice, různé cíle a odlišné přístupy k vašemu vedení. - Budete si moci vyzkoušet, jak nastavit plán včetně suplementace klientovi, který k vám přijde bez výsledků nebo s výsledky základního biochemické rozboru.
Základy vedení vlastní praxe nebo poradny
- Podělíme se s vámi o praktické rady, jak svou praxi z pohledu jejího chodu nastavit, jaké nástroje a procesy se nám osvědčili a co byste neměli ve své praxi podceňovat nebo přeceňovat.
Po dokončení kurzu budete schopni…
- Vysvětlit základní principy fungování lidského těla
- Sestavit individuální výživový plán klientovi
- Kvalifikovaně vést klienta krok za krokem na jeho cestě
- Ocenit svou práci a sestavit cenovou nabídku
- Budete vědět co je třeba pro zřízení vlastní praxe
- Získáte možnost pro vstup di Kurzu určeného pro Nutriční kouče
Jak je kurz zakončen
Certifikát o úspěšném zakončení kurzu
Kurz je zakončen testem, kterým ověříme vaše teoretické a praktické znalosti a dovednosti. Každý, kdo prokáže náležité znalosti, získá certifikát o zakončení kurzu Profesionálního výživového poradce.
Osvědčení o získání profesní kvalifikace
Úspěšné zakončení zkouškou z profesní kvalifikace vás posouvá mezi přední příčky nutričních poradců. Zkouška je na úrovni státní zkoušky. Získáváte tak nejvyšší možné vzdělání pro výživové poradce.